Yritystietorekisteri

Etsi hakusanoilla:
| Lisää yritys

Ohjeet

Hakupalkki

Hakupalkki on yritystietorekisterin nopein tapa löytää yritys. Hakupalkki on yhdistetty edistykselliseen hakualgoritmiin, joka on nopea ja kannustaa kehittämään hakutapoja.

Haku ottaa huomioon yrityksen nimen, paikkakunnan, toimialat sekä yrityksen nimeämät hakusanat. Kirjoita siis hakusanariville kaikki etsimääsi yritystä mahdollisimman hyvin kuvaavat termit ja paina "etsi"-nappia.Algoritmi etsii läpi koko järjestelmän ja tuottaa osumalistan, joka on järjestetty osumisjärjestyksessä. Osumalistan tulokset ovat värjäytyneet osumapisteiden mukaan, mitä selvemmin hakusanasi löytää etsimäsi, sitä "kuumempi" on osumalistan yksikön väritys.
Teemahaku

Teemahaku on toinen tapa löytää etsimäsi. Lähes joka sivulla on vasemmassa reunassa teemahakupalkki. Teemat ovat suurjoukkoja, jotka johdattavat etsijän tiettyyn maailmaan. Täältä on helppo löytää etsimiäsi asioita tai vain hieman "nettishoppailla".Klikkaamalla teemahaun jotakin teema-nimikettä, esiin aukeaa toimiala-lista, jonka yksiköt kuuluvat kyseiseen teemaan. Toimialat on valittu suhteellisen yleiselle tasolle, jotta mitään mielenkiintoista ei pääse ohitse silmiesi.Valitsemalla jonkin kiinnostavan toimialan, on seuraavaksi mahdollista, joko lähteä selaamaan suomea läänikohtaisesti, kirjoittaa suoraa sen kunnan nimi, jonka palveluntarjoajaa etsit tai suorittaa etsintä koko suomen laajuudelta.Jos valitset jonkin läänin, saat kuntakohtaisen luettelon, joista etsimääsi toimialan harjoittajia löytyy. Tämän seurauksena pääset osumalistalle, jossa etsimäsi tietyn toimialakunnan edustajat on listattu hakualgoritmin tuottamassa järjestyksessä.Jos taas päätät valita läänikohtaisen haun sijasta suoraan kunnan nimen kirjoittamisen, niin sinultä jää yksi vaihe pois edetessäsi kohti osumalistaa. Tällöin kuitenkin saattaa olla, että kunnassa ei ole etsimääsi palveluntarjoajaa ja osumalista on tyhjä.
Hakutoiminnot-sivu

Erityiset hakutoiminnot ovat olemassa sitä varten, jos etsijä tietää juuri tarkkaan mitä etsii. Tällaisesta esimerkkinä voisi olla vaikka y-tunnuksella hakeminen. Tämä hakumuoto on varsin tehokas väärien yritysten karsimiseen. Hakutoiminto yhdistää kentät loogisella AND-operaatiolla, jolloin jokaisen syötetyn tiedon pitää osua.

Videoplayer

Etusivulla ja yrityssivuilla saatat törmätä videoplayeriin, jonka tarkoituksena on esitellä yritystä videokuvan ja äänen avulla. Video alkaa pyörimään, kun klikkaat playerin näyttöä tai vasemmassa alakulmassa olevaa nuolta. Jos ääni ei kuulu, niin juuri tässä videossa ei ehkä ole ääntä ollenkaan, kannattaa myös tarkistaa koneesi ääniasetukset. Videon saa pysähtymään painamalla näyttöä tai vasemmassa alakulmassa olevaa "pause"-nappia.Videon voi suurentaa koko näytön kokoiseksi painamalla alareunan toiseksi oikeammaista nappia. Kun hiirtä liikuttaa kokonäyttö-tilassa, niin alas ilmestyy soittimen palkki. Videoplayer pienennetään vastaavasta symbolista, kuin suurennettiinkin.

Videon äänenvoimakkuutta hallitaan alaosan oikeanpuolimmaisesta toiminnosta. Tämä toimii myös kokonäyttö-tilassa.

Videosoitin on stream-kykyinen, eli jos yhteytesi on hidas, niin soitin ei kuitenkaan odottele kauan, ennen kuin soitto alkaa.

Jos yrityksesi ei ole järjestelmässä

Tällöin voit lisätä yrityksen järjestelmään hakupalkin oikealla reunalla olevasta linkista "Lisää yritys". Tällöin pääset tietojen keräämiseen tarkoitetulle sivulle, jonne yrityksen tiedot syötetään.

Yrityksesi ei tule automaattisesti näkyville järjestelmään ja hakuihin vaan tiedot tarkistetaan manuaalisesti ja sinuun saatetaanolla yhteydessä asian tiimoilta.